Innhold til hjemmesiden

Solid og gjennomtenkt innhold på hjemmesiden er grunnlaget for enhver hjemmeside. Hvis du lanserer en ny hjemmeside uten innhold, bør du sørge for å få det på plass så fort som mulig. Hvis du allerede har en hjemmeside med svakt, utdatert eller uinteressant innhold bør du oppdatere og forbedre det. 

Hvordan lager vi hjemmeside til deg?

Vi bruker i hovedsak programmet WordPress for nettsider, for å skape en hjemmeside som ser profesjonell ut og som har enkle, men de viktigste funksjonene. WordPress er et program i henhold til lisens med åpen kildekode-programvare, som er både gratis og uvurderlig.  WordPress er programvare utviklet for alle, og legger vekt på tilgjengelighet, ytelse, sikkerhet og brukervennlighet. 

For nettbutikk bruker vi wooCommere, som er nært tilknyttet til WordPress. Se egen side for nettbutikk.

Domenenavn

Det finnes flere hjemmesider hvor du kan kjøpe domenenavn, men det er også mulig å registrere et eget domene dersom navnet er ledig. Hva prisen blir vil avhenge av hvilket alternativ du velger.  Vi har valgt å holde oss til noen få Norske leverandører, men det er opp til deg om du vil nytte disse eller kjøpe hos egen leverandør. Det vil her alltid tilkomme årlige utgifter for ditt domene.

SSL-sertifikat

Selv om du ikke planlegger å selge varer eller tjenester direkte fra hjemmesiden, kan det uansett være lurt å sikre hjemmesiden med et SSL-sertifikat. Med et slikt sertifikat vil alle data som sendes mellom kundene og serveren være kryptert, noe som viser overfor kundene at du er profesjonell og til å stole på. Pris vil variere, men husk å ikke betal for mer enn du har behov for.

Spesialtilpasset tema på hjemmesiden

Det finnes utallige mange temaer å velge mellom for hjemmesider. Noen er gratis, mens andre koster. Hvor mye det koster vil variere i forhold til kompleksitet. Det vil være lurt å bruke litt penger på et tema av god kvalitet. Hvor bra hjemmesiden ser ut vil ha mye å si for kundeopplevelsen noe som kan lønne seg i lengden.

Betalte tilleggsfunksjoner

Som med tema for hjemmesiden, vil du også med tilleggstjenestene få det du betaler for. Du gjør deg selv en tjeneste ved å kjøpe funksjoner av god kvalitet som vil øke opplevelsen av hjemmesiden. Det finnes også flere gratis funksjoner, og noen av disse er svært bra. Men det finnes samtidig en rekke dårlige funksjoner du kan kjøpe i tillegg, og mange av de leverer ikke det de reklamerer for, slik at du kaster bort dyrebar tid på noe helt unødvendig. Gjør et grundig forarbeid før du bestemmer deg for hvilke du ønsker å ta i bruk.

Kjøp av bilder

Dersom du er en god fotograf selv eller allerede har bilder av god kvalitet til hjemmesiden trenger du ikke tenke på å kjøpe masse bilder. Men dette gjelder for de aller færreste og sjansene er store for at du blir nødt til å kjøpe et fåtall bilder for å gjøre hjemmesiden mer visuelt appellerende. Det finnes flere hjemmesider hvor du kan kjøpe bilder av høy kvalitet og som er fri for royalty til en nokså rimelig penge. Det finnes også noen hjemmesider hvor du kan laste ned og bruke bilder til eget bruk helt gratis, men utvalget er som regel begrenset. Husk at du aldri må bruke bilder fra andre nettsteder med mindre du er 100% sikker på at du har tillatelse til å bruke dem. Du kan risikere å bli saksøkt og måtte betale store summer for å ha stjelt andres arbeid uten å kreditere skaperen bak arbeidet.

Tilleggskostnader etter du har satt opp din hjemmeside

Utgiftene for en hjemmeside er ikke bare det du betaler for å sette den opp. Å lage hjemmeside vil variere i pris. Men du må også huske at du regelmessig må investere både tid, energi og penger på vedlikehold og oppdatering av hjemmesiden.

Det viktigste å huske på er at du også må bruke penger på teknisk vedlikehold for å få installert oppdateringer eller programvare for å bevare sikkerhet og hindre at hjemmesiden blir hacket og du taper viktig informasjon. 

Ved installasjon av ny oppdatering må du huske at systemet kan krasje og da må du vite hva du skal gjøre for at ikke alt innhold skal gå tapt. Du bør også tenke på at det er lurt med et backup system dersom andre årsaker skulle få hjemmesiden til å krasje. Vi kan tilby vedlikehold for hjemmesiden med fast prissetting. Se egen side om drift av nettsted.